Hasznos étrend a látás számára: mit adjunk az étrendünkhöz 50 felett

pexels-shvets-production-7544673.jpg

Az életkor előrehaladtával a látás megőrzésének kérdése különösen fontossá válik a legtöbb ember számára. Ez a szemgolyóban zajló különböző degeneratív folyamatok miatt történik. A látószerv időskori betegségeinek kialakulását befolyásolhatja a kísérő betegségek jelenléte, például a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás, továbbá a szem rugalmasságának csökkenése, a könnytermelés csökkenése stb.

Ezen problémák elkerülése érdekében fontos a megfelelő táplálkozás és a szervezet elegendő vitaminokkal való ellátása. Különös figyelmet kell fordítani erre 50 év felett, amikor természetes módon csökkenhet a látás. Néhány élelmiszer igazi "életmentő" lehet a tiszta látás megőrzésében.

Mit adjunk hozzá az étrendünkhöz 50 felett?

Lazac és más, Omega-3-ban gazdag halak

A zsíros hal segíthet a retina egészségének fenntartásában. Az általuk tartalmazott Omega-3 csökkentheti az életkorral összefüggő szembetegségek kockázatát. Ez nem jelenti azt, hogy mindennap fogyasztani kell őket. Idősebb korban a zsírok sem mindig ajánlottak, de hetente 2-3 alkalommal zsíros halat fogyasztani kiváló szokás.

A- és C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek

Ezek a vitaminok kulcsszerepet játszanak a szemek egészségének megőrzésében és a degeneratív betegségek megelőzésében. A világos színű gyümölcsök és zöldségek, mint például a káposzta, a sárgarépa, a brokkoli és a narancs, kiváló forrásai ezeknek a létfontosságú tápanyagoknak.

Tojás és bab

A tojások luteint és zeaxantint tartalmaznak – antioxidánsokat, amelyek támogatják a szemek egészségét és csökkentik a szürkehályog kialakulásának kockázatát. A hüvelyesek, mint a borsó vagy a bab, szintén gazdagok ezekben a hasznos anyagokban.

Diófélék és tökmag

Ezek az élelmiszerek E-vitamint tartalmaznak, ami segít megvédeni a szemsejteket a szabadgyökökkel szemben, és hozzájárulhat a szürkehályog és egyéb betegségek kialakulási kockázatának csökkentéséhez. A tökmag emellett cinkben is gazdag, ami fontos a retina egészségének fenntartásához és segíthet elkerülni olyan betegségeket, mint a makuladegeneráció.

Étcsokoládé és zöld tea

A zöld tea gazdag katekinekben, amelyek megvédhetik a szemsejteket a szabadgyökök okozta károsodástól. Az étcsokoládé flavonoidokat tartalmaz, mint az epikatechin, amelyek hozzájárulhatnak a retina ereinek jobb vérellátásához és csökkenthetik a degeneratív szembetegségek kockázatát.

Annak érdekében, hogy a szervezet 45-50 év felett minden szükséges vitaminnal rendelkezzen és elkerülje a látásromlást, ajánljuk a természetes Visoptic DUO NIGHT készítményt is. Ez egy innovatív termék, kifejezetten azok számára készült, akik hosszú távon szeretnék megőrizni szemük egészségét. Az esti bevitelre tervezett készítmény maximális védelmet és regenerációt nyújt az éjszakai pihenés során, ellazítva a szemet és megakadályozva a fáradtságot. A Visoptic DUO NIGHT aktív összetevői, mint a fekete áfonya, a fekete ribizli, a körömvirág, a csipkebogyó és a D-vitamin, védelmet nyújtanak az ultraibolya sugárzás ellen, segítenek megelőzni a makuladegenerációt, megerősítik a kapillárisokat és a retinát, valamint általánosságban hozzájárulnak a látás megőrzéséhez. Ha minőségi támogatást szeretne nyújtani szemei egészségéhez, válassza a Visoptic DUO NIGHT.

https://www.facebook.com/VisopticDUONight 

426279315_1028383728705859_55149170887955717_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthytips.blog.hu/api/trackback/id/tr7318324539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egészség

Friss topikok

Címkék

bőr (1) cukorbetegség (1) Cukorbetegség (1) egészség (1) Exofeet olaj (1) férfi egészség (3) férfi erő (3) férfi potencia (1) Feronex (1) Fogyókúra (1) fülfájdalom (1) Gomba (1) Hallás (2) Hipertónia (1) ízületek (1) Magas vérnyomás (1) magas vérnyomás (6) Máj (1) Neoveris (3) Női egészség (1) paraziták (2) Potencia (1) potencianövelés (1) sajtóközlemények (2) scapa de paraziták (1) Szemészet (1) Vermixin (1) Visoptic Duo (1) visszér (1) Visszér (1) zaj a fülben (1) alacsonyabb vérnyomás (1) allergiák (1) alternatív gyógyászat (8) bélparaziták (2) biztonságos fogyás (1) bőr egészsége (1) cukorbetegség kezelése (1) cukorbetegség megelőzése (1) cukorbetegség terápia (2) cukorcsökkentés (1) dermatózisok (1) egészség (4) egészségügy (1) életkorral összefüggő látásproblémák (1) életkorral összefüggő változások (1) étrend-kiegészítő (1) férfi erő (1) férfi potencia (2) férgek (4) fertőzés (1) fitogél (1) fitoterápia (1) fogyás (1) fülfájdalom (1) fülzúgás (1) gomba (1) gombaférgek (3) gombakezelés (1) gombásodás megelőzése (1) gomba kezelése (1) gombócok (1) gyógynövények (1) gyógynövények nyomás kezelésére (1) halláscsökkenés (2) halláskárosodás (1) halláskárosodás zaj a fülben (1) hallásproblémák (1) hallás javítása (1) Húgyúti betegségek (1) Húgyúti egészség (1) Húgyúti rendszer-kiegészítő (1) ízületi betegségek (1) ízületi kezelés (1) ízületi kiegészítés (1) ízületi problémák (1) jó erekció (1) karcsú alak (1) kiütések (1) körömfertőzés (1) körömgomba (1) körömgomba kezelések (1) krónikus prosztatagyulladás (1) krónikus prosztatagyulladás kezelése (1) lábgomba (1) látás (1) látásjavítás (1) látásjavító (1) látásproblémák (1) látásromlás (1) látást segítő vitaminok (1) látás vitaminok (1) libidó (1) magas vércukorszint (1) magas vérnyomás kezelése (1) magas vérnyomás támogatása (3) magas vérnyomás tanácsadás (2) magas vérnyomás terápia (7) magas vérnyomás természetes kezelése (4) májbetegség (1) májkezelés (1) májkiegészítő (1) megszabadulni a parazitáktól (3) merevedési zavarok (1) mycosis (1) Női egészség-kiegészítő (1) nyomásingadozás (2) nyomásproblémák (1) onychomycosis (1) orsóférgek (3) parazitaellenes szer (3) paraziták (2) parazita fertőzés (3) parazita invázió (1) potencia javítása (1) prediabétesz (1) prosztatagyulladás (2) prosztatagyulladás kezelése (1) prosztata betegség (1) szemproblémák (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) természetes gomba kezelés (1) természetes kezelés (2) természetes kezelési módszerek (3) természetes magas vérnyomás kezelés (1) tesztoszteron (1) urogenitális rendszer betegségei (1) vénabetegség (2) vénás problémák (1) vércukorszint növelés (1) vérnyomás (2) visszér (3) visszér gél (1) visszér kezelés (1) visszér kezelése (4) visszér megelőzés (3) visszér terápia (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása