Top 5 módja a vérnyomás csökkentésének otthon

428379649_122105422808208363_916677639231262419_n.jpg

Az artériás vérnyomás a szív- és érrendszer állapotának kulcsfontosságú mutatója, és stabilitása elengedhetetlen az egészséges és aktív élethez. Sajnos a magas vérnyomás, vagyis hipertónia, meglehetősen gyakori problémává vált. A legfrissebb adatok szerint világszerte mintegy 626 millió nőt és 652 millió férfit érint. Azonban a betegség bonyolultsága abban is rejlik, hogy az érintettek körülbelül fele még csak nem is tud a diagnózisáról. A hipertónia hosszú ideig tünetmentesen fennállhat, és csak a későbbi szakaszokban mutatkozik meg.

Hogyan tudja, hogy emelkedett a vérnyomása?

A magas artériás vérnyomás sok esetben nem mutat nyilvánvaló jeleket. Azonban vannak bizonyos tünetek, amelyek utalhatnak rá:

Fejfájás

Szédülés és látásromlás

Mellkasi szúrás

Rövid ideig tartó fokozott idegesség

Gyakori szívdobogásérzés

Ha ilyen tüneteket tapasztal, érdemes ellenőrizni a vérnyomását egy tonométerrel, amely lehet hagyományos (vagy analóg) és elektronikus is. Azok számára, akik hipertóniában szenvednek, ez az eszköz nélkülözhetetlen segítség az egészségük ellenőrzésében. Gyakran ajánlott a mérések feljegyzése is.

Hogyan csökkenthető a vérnyomás otthon?

Ha azt tapasztalja, hogy a vérnyomása a normálisnál magasabb, próbálkozhat annak csökkentésével. Fontos, hogy ne tegye ezt hirtelen, mivel a vérnyomás gyors csökkentése veszélyes lehet a szervezetre és nem kívánt következményekkel járhat, például az agy és a szív elégtelen vérellátásával.

A vérnyomás csökkentésének otthoni módszerei közül a következőket próbálhatja ki:

Víz

Néhány szakértő azt javasolja, hogy tegye a lábát két percre hideg vízzel teli edénybe. Ez vazokonstrikciót okozhat, azaz az erek szűkülését, ami hozzájárulhat a vérnyomás csökkenéséhez. Ezáltal csökkenhet a szívverés sebessége is, ami szintén pozitívan befolyásolja a vérnyomás normalizálódását. A procedúra után locsoljon hideg vizet az arcára és helyezzen nedves ruhát a hasi idegdúcra.

Mély légzés

A vérnyomás csökkentése érdekében ajánlott egy speciális légzőgyakorlatot végezni: lélegezzen be mélyen, majd fújja ki lassan 5-7 másodperc alatt. Egy-két perc ilyen torna után a vérnyomás kissé csökkenhet.

Hideg alkalmazása

Helyezzen hideg borogatást vagy törölközőt a nyakára vagy homlokára a vérnyomás csökkentése érdekében. Jégkockákat is használhat, és azzal dörzsölje a nyaki csigolyákat. Miután a jég elolvadt, a bőrt szárazra törölheti. E módszerhez kámforolajat is használhat, amellyel a lehűtött területet bekeni.

Menta tea

A mentának olyan tulajdonságai vannak, amelyek elősegítik az erek tágulását, valamint segítenek a stressz szintjének csökkentésében. Ezért a menta tea kiváló választás a vérnyomás csökkentésére.

Áfonya

A vérnyomás csökkentésére szolgáló népi recept az áfonyás ital. Ezek a bogyók polifenolokat tartalmaznak, többek között antociánokat, amelyek ismert antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek és hozzájárulnak az erek tágulásához. Az áfonya emellett káliumban is gazdag, ami fontos elektrolit, szabályozza a szív és az erek működését.

Mindenesetre jobb előre gondoskodni a szív egészségéről, hogy elkerülje a magas vérnyomás problémáját. Ebben segíthet a Kardisel készítmény. Ennek a kapszulának csak természetes összetevői vannak: króm, olajfalevél kivonat és C-vitamin. Mindegyik elem fontos funkciót tölt be. A C-vitamin megerősíti az ereket és csökkenti az ateroszklerózis kockázatát. Az olajfalevél kivonat megvédi a gyulladás kialakulásától és elősegíti az erek rugalmasságának megőrzését. A króm támogatja a vércukorszint normális szinten tartását és hatékony a szívbetegségek megelőzésében. Elegendő naponta kétszer egy Kardisel kapszulát bevenni a hatásos működés érdekében. A lényeg, hogy rendszeresen tegye ezt körülbelül 2 hónapig. Szükség esetén a kúra megismételhető. Próbálja ki a Kardisel vérnyomása normalizálására és szívének egészségéért!

https://www.facebook.com/Kardisel  

428392816_122105408162208363_5691778031096009064_n.png

A bejegyzés trackback címe:

https://healthytips.blog.hu/api/trackback/id/tr4418329421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egészség

Friss topikok

Címkék

bőr (1) Cukorbetegség (1) cukorbetegség (1) egészség (1) Exofeet olaj (1) férfi egészség (3) férfi erő (3) férfi potencia (1) Feronex (1) Fogyókúra (1) fülfájdalom (1) Gomba (1) Hallás (2) Hipertónia (1) ízületek (1) magas vérnyomás (6) Magas vérnyomás (1) Máj (1) Neoveris (3) Női egészség (1) paraziták (2) Potencia (1) potencianövelés (1) sajtóközlemények (2) scapa de paraziták (1) Szemészet (1) Vermixin (1) Visoptic Duo (1) visszér (1) Visszér (1) zaj a fülben (1) alacsonyabb vérnyomás (1) allergiák (1) alternatív gyógyászat (8) bélparaziták (2) biztonságos fogyás (1) bőr egészsége (1) cukorbetegség kezelése (1) cukorbetegség megelőzése (1) cukorbetegség terápia (2) cukorcsökkentés (1) dermatózisok (1) egészség (4) egészségügy (1) életkorral összefüggő látásproblémák (1) életkorral összefüggő változások (1) étrend-kiegészítő (1) férfi erő (1) férfi potencia (2) férgek (4) fertőzés (1) fitogél (1) fitoterápia (1) fogyás (1) fülfájdalom (1) fülzúgás (1) gomba (1) gombaférgek (3) gombakezelés (1) gombásodás megelőzése (1) gomba kezelése (1) gombócok (1) gyógynövények (1) gyógynövények nyomás kezelésére (1) halláscsökkenés (2) halláskárosodás (1) halláskárosodás zaj a fülben (1) hallásproblémák (1) hallás javítása (1) Húgyúti betegségek (1) Húgyúti egészség (1) Húgyúti rendszer-kiegészítő (1) ízületi betegségek (1) ízületi kezelés (1) ízületi kiegészítés (1) ízületi problémák (1) jó erekció (1) karcsú alak (1) kiütések (1) körömfertőzés (1) körömgomba (1) körömgomba kezelések (1) krónikus prosztatagyulladás (1) krónikus prosztatagyulladás kezelése (1) lábgomba (1) látás (1) látásjavítás (1) látásjavító (1) látásproblémák (1) látásromlás (1) látást segítő vitaminok (1) látás vitaminok (1) libidó (1) magas vércukorszint (1) magas vérnyomás kezelése (1) magas vérnyomás támogatása (3) magas vérnyomás tanácsadás (2) magas vérnyomás terápia (7) magas vérnyomás természetes kezelése (4) májbetegség (1) májkezelés (1) májkiegészítő (1) megszabadulni a parazitáktól (3) merevedési zavarok (1) mycosis (1) Női egészség-kiegészítő (1) nyomásingadozás (2) nyomásproblémák (1) onychomycosis (1) orsóférgek (3) parazitaellenes szer (3) paraziták (2) parazita fertőzés (3) parazita invázió (1) potencia javítása (1) prediabétesz (1) prosztatagyulladás (2) prosztatagyulladás kezelése (1) prosztata betegség (1) szemproblémák (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) természetes gomba kezelés (1) természetes kezelés (2) természetes kezelési módszerek (3) természetes magas vérnyomás kezelés (1) tesztoszteron (1) urogenitális rendszer betegségei (1) vénabetegség (2) vénás problémák (1) vércukorszint növelés (1) vérnyomás (2) visszér (3) visszér gél (1) visszér kezelés (1) visszér kezelése (4) visszér megelőzés (3) visszér terápia (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása