Hogyan csökkenthető az artériás vérnyomás gyógyszerek nélkül?

294439712_628982505470289_69599998355926098_n.jpg

Milyen gyakran hall fülzúgást, lát ködöt a szeme előtt, tapasztal homályos gondolkodást és átmeneti hányingert? Mindezek a kellemetlen tünetek magas vérnyomásra utalhatnak. Statisztikailag a lakosság 45%-át érinti. De nem mindenki veszi észre, hogy ebben a betegségben szenved. 

Természetesen csak az orvos tud egyértelmű diagnózist felállítani, és a vérnyomás rövid távú emelkedése nem mindig jelez betegséget. De nem szabad elhanyagolni a kivizsgálást, és nem szabad szemet hunyni afölött, ha rosszul érzi magát. Ma elmondjuk, hogyan segíthet önmagán, ha magas a vérnyomása. Különösen, ha nincs kéznél a megfelelő orvosság.

Légzőgyakorlatok

 

Először is, segíthet magán egyszerűen azzal, hogy megtanul egy egyszerű relaxációs légzéstechnikát. Vegyen mély levegőt, és lélegezzen ki 7-10 másodpercig. Folytassa így a légzést 5 percig, ez automatikusan megnyugtatja az idegrendszert, csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást. A hideg víz is segíthet a magas vérnyomás csökkentésében. Öblítse le arcát folyó víz alatt, és merítse tenyerét hideg vízbe.

Borogatás

 

Amikor otthon hirtelen felszökik a vérnyomása, és van almaecet a konyhában, rögtönzött borogatást készíthet, ha egy rongydarabot áztat az esszenciába, és 5-10 percre a lábfejére helyezi. Megfelelő terápiás hatás érhető el a teljes relaxációval is: próbáljon meg lefeküdni egy kemény és sima felületre, kapcsolja ki az elméjét, szabaduljon meg a gondjaitól, csukja be a szemét, és feküdjön így 15 percig. A relaxációs rituálét egy csésze zöld teával fejezze be. A közhiedelemmel ellentétben ez az ital nem növeli a vérnyomást, bár nagy mennyiségű koffeint tartalmaz, hanem a katechin hatására normalizálja az érrendszeri tónust.

Szintén érdekesek azok az eredmények, amelyek megerősítik, hogy a pozitív gondolkodásmóddal rendelkező emberek ritkán engednek a stressznek és a pániknak, nemcsak azért, mert nyugodtak maradnak, hanem azért is, mert nem háborgatják feleslegesen az idegrendszerüket apróságokkal. Ezáltal a szív- és érrendszer jól működik, csökkentve a magas vérnyomás, a szívroham vagy a stroke kockázatát.

Kiegyensúlyozott étrend

 

Külön meg kell jegyeznünk, hogy az egészséges táplálkozás a legjobb módja a betegség megelőzésének. Ez nem jelenti azt, hogy párolt ételeket kell ennie. De ha csak néhány élelmiszert kerülünk, az egész testünk sokkal jobban érezheti magát. A magas vérnyomásban szenvedőknek például nélkülözniük kell a sót. A nátriumionok megkötik a vizet a szervezetben, és így növelik a vér térfogatát, nyomást gyakorolva az erekre. A só mennyiségét vagy minimalizálni kell, vagy teljesen ki kell iktatni az étrendből, különböző fűszerekkel helyettesítve azt. 

Hasonló korlátozások vonatkoznak a koffeintartalmú italok kedvelőire is. Az ital felgyorsítja a pulzust, szapora szívverést vált ki és szűkíti az erek lumenét. Az egyetlen kivétel a tonizáló zöld tea. Napi egy csésze zöld tea egy szelet citrommal segít normalizálni a vérnyomást.

Legyen nagyon óvatos a cukorral és az állati zsírokkal. Ezek azok az élelmiszerek, amelyek elősegítik a túlsúly növekedését, növelik a "rossz" koleszterin mennyiségét a vérben, elősegítik a koleszterinplakkok kialakulását, és végső soron növelik a magas vérnyomás kockázatát.

Sport

 

Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a rendszeres testmozgás erősíti az immunrendszert és növeli az érrendszer tónusát. Különösen pozitív hatás mutatkozik a közepes intenzitású kardióedzésnél. Ez nem csak intenzív séta vagy futópadon való futás lehet.

Válassza ki azt a tevékenységet, amelyet szeret, és próbáljon meg hetente legalább háromszor 30 percet sportolni. A testsúlyát is kordában kell tartania, mert ha túlsúlyos, a szívének keményebben kell dolgoznia, és ez automatikusan megemeli a vérnyomását.

Komplex támogatás

 

Végezetül érdemes megjegyezni, hogy a mai valóságban a szervezetünk egyszerűen nem bírja elviselni a terhelést. További átfogó támogatásra van szüksége, amelyet a Tensital tud nyújtani. A Tensital egy növényi alapú kapszula, amely segít stabilizálni a vérnyomást.

A Tensital kapszulák hatásköre:

  1. Segítenek csökkenteni a vérnyomást.
  2. Segítenek megerősíteni a szív- és érrendszeri falakat és normalizálni az idegrendszert.
  3. A kapszulák növényi kivonatok egyedülálló kombinációjából állnak, amelyek elősegítik az általános jó közérzetet.

A természetes vérnyomáscsökkentés mechanizmusa a Tensital kiegyensúlyozott összetételének köszönhetően lehetséges:

  • Oleuropein — a természetes olíva kivonat fő összetevője, antimikrobiális, vírusellenes és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, továbbá segít a vérnyomás csökkentésében is.
  • L-arginin — esszenciális aminosav, amely a sejtek szintéziséhez szükséges.
  • A C-vitamin erős természetes antioxidánsként működik, és felveszi a harcot a szabad gyökökkel.
  • A rezveratrol segít normalizálni a vércukorszintet, a króm pedig elengedhetetlen a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez

Ha ismeri ezeket a módszereket, gyorsan korrigálhatja a magas vérnyomást anélkül, hogy gyógyszeres kezelésre lenne szüksége. 

https://www.facebook.com/tensita1/?ref=pages_you_manage

 

295970912_633699308331942_1234868228395127892_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthytips.blog.hu/api/trackback/id/tr9017910889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egészség

Friss topikok

Címkék

bőr (1) Cukorbetegség (1) cukorbetegség (1) egészség (1) Exofeet olaj (1) férfi egészség (3) férfi erő (3) férfi potencia (1) Feronex (1) Fogyókúra (1) fülfájdalom (1) Gomba (1) Hallás (2) Hipertónia (1) ízületek (1) Magas vérnyomás (1) magas vérnyomás (6) Máj (1) méregtelenítés (1) Neoveris (3) Női egészség (1) paraziták (2) Potencia (1) potencianövelés (1) sajtóközlemények (2) scapa de paraziták (1) Szemészet (1) Vermixin (1) Visoptic Duo (1) Visszér (1) visszér (1) zaj a fülben (1) alacsonyabb vérnyomás (1) allergiák (1) alternatív gyógyászat (8) bélparaziták (2) biztonságos fogyás (1) bőr egészsége (1) cukorbetegség kezelése (1) cukorbetegség megelőzése (1) cukorbetegség terápia (2) cukorcsökkentés (1) dermatózisok (1) egészség (4) egészségügy (1) életkorral összefüggő látásproblémák (1) életkorral összefüggő változások (1) étrend-kiegészítő (1) férfi erő (1) férfi potencia (2) férgek (4) fertőzés (1) fitogél (1) fitoterápia (1) fogyás (1) fülfájdalom (1) fülzúgás (1) gomba (1) gombaférgek (3) gombakezelés (1) gombásodás megelőzése (1) gomba kezelése (1) gombócok (1) gyógynövények (1) gyógynövények nyomás kezelésére (1) halláscsökkenés (2) halláskárosodás (1) halláskárosodás zaj a fülben (1) hallásproblémák (1) hallás javítása (1) Húgyúti betegségek (1) Húgyúti egészség (1) Húgyúti rendszer-kiegészítő (1) ízületi betegségek (1) ízületi kezelés (1) ízületi kiegészítés (1) ízületi problémák (1) jó erekció (1) karcsú alak (1) kiütések (1) körömfertőzés (1) körömgomba (1) körömgomba kezelések (1) krónikus prosztatagyulladás (1) krónikus prosztatagyulladás kezelése (1) lábgomba (1) látás (1) látásjavítás (1) látásjavító (1) látásproblémák (1) látásromlás (1) látást segítő vitaminok (1) látás vitaminok (1) libidó (1) magas vércukorszint (1) magas vérnyomás kezelése (1) magas vérnyomás támogatása (3) magas vérnyomás tanácsadás (2) magas vérnyomás terápia (7) magas vérnyomás természetes kezelése (4) májbetegség (1) májkezelés (1) májkiegészítő (1) megszabadulni a parazitáktól (3) méreganyagok elleni küzdelem (1) merevedési zavarok (1) mycosis (1) Női egészség-kiegészítő (1) nyomásingadozás (2) nyomásproblémák (1) onychomycosis (1) orsóférgek (3) parazitaellenes szer (3) paraziták (2) parazita fertőzés (3) parazita invázió (1) potencia javítása (1) prediabétesz (1) prosztatagyulladás (2) prosztatagyulladás kezelése (1) prosztata betegség (1) szemproblémák (1) szennyeződések elleni küzdelem (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) természetes gomba kezelés (1) természetes kezelés (2) természetes kezelési módszerek (3) természetes magas vérnyomás kezelés (1) testméregtelenítés (1) testtisztítás (1) tesztoszteron (1) urogenitális rendszer betegségei (1) vénabetegség (2) vénás problémák (1) vércukorszint növelés (1) vérnyomás (2) visszér (3) visszér gél (1) visszér kezelés (1) visszér kezelése (4) visszér megelőzés (3) visszér terápia (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása