5 egészséges szokás a szív- és az érrendszer egészségéért

doctor-g94401655b_1920.jpg

Tudta, hogy a szív- és érrendszeri betegségek több embert ölnek meg, mint a rák és a csontritkulás együttvéve? Ahhoz, hogy megvédje magát a korai halál veszélyétől, fontos néhány egészséges szokás elsajátítása. 

A szív- és érrendszeri betegségek csoportjába tartozik a szív és az erek valamennyi betegsége: koszorúér-betegség, agyi érrendszeri problémák, mélyvénás trombózis, tüdőembólia, stroke és szívroham. A legveszélyesebb az utolsó kettő: korai halált okozhatnak. 

Nem szeretne idő előtt áldozatul esni ezeknek a veszélyes betegségeknek? Tippjeink segíthetnek elkerülni ezt a sorsot.

Egészséges ételek

Ha nagy rajongója a zsíros húsoknak és a gyorséttermi ételeknek, van egy rossz hírünk az ön számára. Ezek az ízletes, de egészségtelen ételek növelik a vér koleszterinszintjét. És ez a magas vérnyomás és a szívinfarktus egyik fő kiváltó oka. A sós ételek fokozott fogyasztása magas vérnyomáshoz vezethet, az édességek szeretete pedig cukorbetegséget okozhat, amelyben az erek törékennyé válnak. Váljon szokásává:

  • Fogyasszon mindennap gyümölcsöt és zöldséget. Tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek jót tesznek a szívnek.   
  • Kerülje a sült ételeket, a sós ételeket és a lisztből készült termékeket. Ez segít elkerülni a magas koleszterinszintet. 
  • Egyen teljes kiőrlésű kenyeret péksütemények helyett. 
  • Az egy nap alatt elfogyasztott só teljes mennyisége nem haladhatja meg az 1 teáskanálnyit. 
  • A gabonafélék és a halak (különösen az olajos halak) a szív számára fontos tápanyagok és vitaminok gazdag forrása. Ezeknek mindig benne kell lenniük az étrendben. 
  • Mondjon le az állati zsiradékról, helyette fogyasszon növényi olajokat, lehetőleg olívaolajat. 

Mozgás

A fizikai aktivitás a legtermészetesebb edzőgép a szívünk és az érrendszerünk számára. A fizikai aktivitás növeli a pulzusszámot. A szívkamrák aktívabban összehúzódnak és erősödnek az izmok. A szív továbbá nagy mennyiségű oxigénben gazdag vért pumpál az erekbe. Ami minden szövet és szerv számára elengedhetetlen. Az oxigén bejut a legapróbb erekbe és hajszálerekbe, ami jótékony hatással van rájuk. 

A szívnek jót tesz az aerob testmozgás: gyaloglás, kocogás, kerékpározás, úszás és futball. Heti 3-4 alkalom, egyenként 30 perc elegendő a szívizom erősítéséhez. 

Pihenés

A teljes értékű alvás nem kedv kérdése, hanem elengedhetetlen a szív- és érrendszeri egészséghez. Ha rendszeresen, legalább 7 órát alszik éjszakánként, csökkenti a tachycardia és a szívroham kockázatát. Alvás közben a szív pihenő- és regenerációs üzemmódba kapcsol. 

Ha teheti, próbáljon meg napközben aludni. Ha nem, akkor próbáljon meg legalább 30 percet tölteni a nap közepén csak fekve vagy csendben ülve, félretéve minden dolgát. Ez nem csak a szívének ad majd egy kis pihenést, de azt is megakadályozza, hogy stresszes állapotban legyen. A stressz pedig a szív első számú ellensége! 

Bár a stresszt nem lehet teljesen kiküszöbölni az életünkből, megpróbálhatjuk csökkenteni az intenzitását. Az olyan gyakorlatok, mint a meditáció, a jóga, a tánc, a rajzolás vagy a kézművesség nagyszerűek erre.

Súlykontroll

A túlsúly növeli a szív- és érrendszerre nehezedő terhelést. A kutatók megállapították, hogy minden egyes plusz kiló átlagosan 1-2 mmHg-rel növeli a vérnyomást. Különösen fontosak a mellkas és a has túlzott zsírlerakódásai. A túlsúlyos embereknél fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, amely többek között negatívan befolyásolja az érrendszer egészségét. A testsúlykontroll tehát nemcsak a jó megjelenés, hanem az egészségre való odafigyelés kérdése is.

A vérnyomás kontrollálása

A magas vérnyomás mechanikai terhelést jelent az artériák falára, ami szűkületet és merevséget okoz. Ez növeli a vérlemezkék és a repedések kialakulásának kockázatát az erekben, ami stroke-hoz vezethet. Az ideális vérnyomás 120/80. A felső érték a szisztolés vérnyomást tükrözi - a szívverés pillanatában mért nyomást. Az alsó diasztolés vérnyomás a nyugalmi nyomás. Ha meghaladja a 140/90-et, a szakértők magas vérnyomásról, a vérnyomás tartós emelkedéséről beszélnek. 

Ha a vérnyomása gyakran meghaladja ezt a szintet, vigyázzon a szívére és az ereire. A Cardiform egy természetes készítmény, amely segíthet a vérnyomás stabilizálásában és az erek egészségének helyreállításában. A Cardiform hatóanyagai egy sor széles spektrumú biokomponenst tartalmaznak, amelyek segítenek csökkenteni a vér koleszterin- és vércukorszintjét, növelik az érfal rugalmasságát és erősítik az idegrendszert. A Cardiform erős értágító hatással rendelkezik, ugyanakkor biztonságos az egészségre és nem okoz allergiát. 

Vigyázzon a szívére és az ereire, és még sokáig aktív és fiatal maradhat! 

img_1759.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthytips.blog.hu/api/trackback/id/tr5417968642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egészség

Friss topikok

Címkék

bőr (1) Cukorbetegség (1) cukorbetegség (1) egészség (1) Exofeet olaj (1) férfi egészség (3) férfi erő (3) férfi potencia (1) Feronex (1) Fogyókúra (1) fülfájdalom (1) Gomba (1) Hallás (2) Hipertónia (1) ízületek (1) Magas vérnyomás (1) magas vérnyomás (6) Máj (1) méregtelenítés (1) Neoveris (3) Női egészség (1) paraziták (2) Potencia (1) potencianövelés (1) sajtóközlemények (2) scapa de paraziták (1) Szemészet (1) Vermixin (1) Visoptic Duo (1) Visszér (1) visszér (1) zaj a fülben (1) alacsonyabb vérnyomás (1) allergiák (1) alternatív gyógyászat (8) bélparaziták (2) biztonságos fogyás (1) bőr egészsége (1) cukorbetegség kezelése (1) cukorbetegség megelőzése (1) cukorbetegség terápia (2) cukorcsökkentés (1) dermatózisok (1) egészség (4) egészségügy (1) életkorral összefüggő látásproblémák (1) életkorral összefüggő változások (1) étrend-kiegészítő (1) férfi erő (1) férfi potencia (2) férgek (4) fertőzés (1) fitogél (1) fitoterápia (1) fogyás (1) fülfájdalom (1) fülzúgás (1) gomba (1) gombaférgek (3) gombakezelés (1) gombásodás megelőzése (1) gomba kezelése (1) gombócok (1) gyógynövények (1) gyógynövények nyomás kezelésére (1) halláscsökkenés (2) halláskárosodás (1) halláskárosodás zaj a fülben (1) hallásproblémák (1) hallás javítása (1) Húgyúti betegségek (1) Húgyúti egészség (1) Húgyúti rendszer-kiegészítő (1) ízületi betegségek (1) ízületi kezelés (1) ízületi kiegészítés (1) ízületi problémák (1) jó erekció (1) karcsú alak (1) kiütések (1) körömfertőzés (1) körömgomba (1) körömgomba kezelések (1) krónikus prosztatagyulladás (1) krónikus prosztatagyulladás kezelése (1) lábgomba (1) látás (1) látásjavítás (1) látásjavító (1) látásproblémák (1) látásromlás (1) látást segítő vitaminok (1) látás vitaminok (1) libidó (1) magas vércukorszint (1) magas vérnyomás kezelése (1) magas vérnyomás támogatása (3) magas vérnyomás tanácsadás (2) magas vérnyomás terápia (7) magas vérnyomás természetes kezelése (4) májbetegség (1) májkezelés (1) májkiegészítő (1) megszabadulni a parazitáktól (3) méreganyagok elleni küzdelem (1) merevedési zavarok (1) mycosis (1) Női egészség-kiegészítő (1) nyomásingadozás (2) nyomásproblémák (1) onychomycosis (1) orsóférgek (3) parazitaellenes szer (3) paraziták (2) parazita fertőzés (3) parazita invázió (1) potencia javítása (1) prediabétesz (1) prosztatagyulladás (2) prosztatagyulladás kezelése (1) prosztata betegség (1) szemproblémák (1) szennyeződések elleni küzdelem (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) természetes gomba kezelés (1) természetes kezelés (2) természetes kezelési módszerek (3) természetes magas vérnyomás kezelés (1) testméregtelenítés (1) testtisztítás (1) tesztoszteron (1) urogenitális rendszer betegségei (1) vénabetegség (2) vénás problémák (1) vércukorszint növelés (1) vérnyomás (2) visszér (3) visszér gél (1) visszér kezelés (1) visszér kezelése (4) visszér megelőzés (3) visszér terápia (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása